Bude to dlouhé a docela intimní, ale všichni se stále učíme.

Chtěla bych dnes sdílet svůj příběh a docela důvěrnou chvíli v mém životě, která mě hodně ovlivnila a nastartovala spoustu změn a asi i úplně jinou etapu mého života.

Stalo se to asi před 3 lety v době covidu a lockdownů. Před covidem jsem byla zvyklá na společenský život, koncerty, sportovní vyžití, výlety, tím jsme trávili čas s mým přítelem a bavilo nás to. Pak nastal zlom a doba, kdy se nikam nemohlo, ani večer vycházet, navštívit se. Nežili jsme spolu ve společné domácnosti, kontakt byl tedy dost omezený. Byla to pro mě velká změna být doma i z práce na homeoffice, bez společnosti kolegyň, s domácí výukou dětí, všichni to znáte. Já jsem to nesla hůř než můj přítel, nějak si to i užíval. Měla jsem větší snahu se s ním vídat, než on. Lezlo mu to na nervy, což dnes chápu.

Pak přišla nějaká hádka a po ní situace, kdy jsme se sešli na stanici metra a řešili tam náš vztah. A tím se dostáváme ke klíčovému momentu. Tenkrát mi řekl větu, kterou si oba budeme pamatovat už navždy a která změnila životy nám oběma. Ta věta zněla: ,, Nauč se být jen sama se sebou!“. Hodně mě to zasáhlo, přemýšlela jsem, zda má pravdu, zda to umím, nebo ne, co to vlastně znamená být sama se sebou… přijela jsem domů, sedla k PC a zadala do vyhledávače něco takového jako ,, naučit se být sama se sebou“… a tím to celé začalo. Prostě jsem se fakt rozhodla se to naučit.. Záměr byl velmi silný a já se do toho fakt zakousla. Ve vyhledávači se zobrazilo něco jako sebeláska, sebehodnota apod. A pak díky té době a dostatku času stráveného doma jsem naposlouchala spoustu videí a přečetla spoustu knížek s tímto tématem. Nejvíce mě ovlivnili osobnosti jako Honza Vojáček, Jaroslav Dušek, Jan Rak, Michal a Michaela Bartošovi , Joe Dispenza, Greg Braden. Znáte to, čím víc jsem vyhledávala tato témata, tím víc to na mě ve vyhledávačích vyskakovalo a tak se mi ukázal i kurz koučinku a dál už to znáte. Stále se vzdělávám, je to zajímavá a asi nekončící cesta a moc mě to baví.

Stalo se toho mnoho, s přítelem už spolu nejsme, ale já jsem mu moc vděčná, za tu větu tenkrát na metru. Víme to oba, jak byla důležitá, pro další vývoj našeho vztahu a pro můj osobní rozvoj zvlášť. Oba oceňujeme, co jsme si navzájem dali a dokážeme si to říct a vzpomínat na to s láskou. Partnerské vztahy jsou skvělá příležitost k učení .

Chtěla bych říct, že všichni jsme stále na cestě k sobě a k většímu sebepoznání a seberozvoji, nikdy to nekončí a všichni jsme na jedné lodi. To nás krásně spojuje a stále se od sebe navzájem něco učíme.

Děkuji, že jste dočetli až sem a budu se těšit příště a nebo někdy on-line nebo osobně na našem seznamovacím setkání. Jitka